Brandfuge, brandfugemasse og brandtætning

Du har sikkert læst om brandfuge, brandfugemasse og brandtætning, men uanset så er vi hos brandlukning.dk specialister på dette område. Du kan læse mere om brandfuge, brandfugemasse og brandtætning hér på denne side. Brandlukning.dk er et mindre firma, som har specialiseret os i brandlukning, brandsikring og teknisk isolering. Brandlukning.dk har både en afdeling øst og vest for Storebælt til glæde for vores kunder over hele landet.

Læs mere om brandfuge, brandfugemasse og brandtætning hér

Brandfuger, som sidder i bygningens brandadskillende dele, skal man tætne, så de får samme brandmodstand som væg eller dæk. Hertil kommer, at selve fugerne skal dimensioneres korrekt. Hér tager brandlukning.dk krav om bevægelse, fugt, lydkrav samt æstetik med i vores overvejelser. Man skal være opmærksom på, at hullerne i trævægge skal blive forseglet fra to sider / begge sider altid. Dette er for, at man får opfyldt kravet til selve brandmodstanden. Man kan udføre en brandsikker fugning ved hjælp af præfabrikerede lister eller godkendte fuger. Det, som er afgørende for selve valget af fugemateriale, er forhold som bevægelse, brandkrav og krav vedrørende fugt.

Når man skal til at se på produkter til brandtætninger, er der flere valgmuligheder. Brandlukning.dk kan rådgive dig om eksempelvis fugemasser, støbebart materiale, modulbaserede løsninger og ekspanderende materialer. De produkter, som bliver brugt ved brandtætning i installationsgennemføringer samt brandfugning skal altid have den lovpligtige produktdokumentation med i sin montageanvisning. Sagt med andre ord, skal produkterne altså være testede og være dokumenterede til den pågældende anvendelse. Dette drejer sig konkret om type samt dimensioner på installationer, der går igennem gennemføringer, men også hvilken form for konstruktion, hvori der skal tætnes. Dokumentationen skal komme fra de anerkendte certificeringsorganer, som her i Danmark er ETA Danmark. ETA Danmark udsteder nemlig dansk produktdokumentation. De nye brandtestningsregler bliver tilpasset de nye normer for Europa, og til sidst findes der europæiske dokumentationer såsom ETA samt CE-mærkning.

Man anvender typisk fire produktkategorier, som er gennemtestet og velegnede til brandtætning af gennemføringer. Der er tale om støbebart materiale, brandmanchet af den bløde slags, ekspanderende materiale samt fugemasser og også modulløsninger. Der findes også tillægsprodukter til eftermontering af kabler, tætninger rundt om bevægelige installationer samt midlertidige tætninger. Kontakt brandlukning.dk og hør nærmere.